Festivals-bezoekers-ledscherm

Waarom haalden deze festivals 50 duizend bezoekers?

 In algemeen

Het festivalseizoen is inmiddels weer in volle gang. De grootste feesten met de bekendste artiesten staan op het programma: Pinkpop, Tomorrowland, Lowlands en Dance Valley. Het succes van een festival staat vaak in het teken van de artiesten, locatie en acts. Maar wist je dat de invloed van de nieuwste technologieën een grote rol speelt bij dit succes?

Artiesten op een festival

Martin Garrix, Hardwell, Afrojack of Armin van Buuren; natuurlijk is de line-up van een festival belangrijk. De artiest bepaald in grote mate het succes van een festival, maar onderschat de techniek niet. Tijdens het opzetten van een festival komt er veel kijken qua technologie. We lichten drie zaken uit in deze blog.

Geluid: optimale beleving

De akoestiek kan een festival of concert maken of breken. Het geluid moet overal goed hoorbaar zijn en het bereik moet groot zijn. De nieuwste technologieën zorgen ervoor dat dat er rekening wordt gehouden met de beheersbaarheid van de geluidssterkte. Er is al jaren veel te doen over het effect van geluidssterkte op festivals en evenementen. Gehoorbescherming wordt zelfs steeds normaler. Lees dit artikel maar eens. De succesvolle festivals zorgen er tegenwoordig voor dat het geluid optimaal is voor een ultieme beleving, maar voldoet aan regelgeving rondom de sterkte ervan.

Verlichting: bepalend voor de sfeer

Grote licht -en lasershows zorgen voor een extra effect tijdens een festival. De verlichting speelt met name in de avond een grote rol. Bij de opkomst van een artiest of die climax in een bepaald nummer. Door de licht of lasershow krijgt de show van de artiest en het nummer een extra dimensie.

Beeld: grote schermen om festival te volgen

Wat een festival leuk maakt is dat er vaak veel verschillende podia zijn met allerlei optredens. Om optimaal te genieten en niet overal vooraan te hoeven staan, worden vaak grote ledschermen ingezet. Hierop zijn de shows extra goed te zien. De grootste schermen hebben een kijkafstand van ruim 250 meter. Met onze nieuwste ledschermen met een pixelpitch van 3 mm is het mogelijk om je festival in HD-kwaliteit te tonen.

Evenement organiseren?

Organiseer je binnen kort een evenement of festival en wil je gebruik maken van onze schermen? Bekijk dan onze productpagina en neem vrijblijvend contact met ons op.

Recent Posts

Partners

We werken overal in Nederland

Start typing and press Enter to search

KoningsdagRouen WK