scouting Nederland

Klantcase: Scouting Nederland en TVkar een gouden combinatie

 In klantcase

De LED-schermen van TVKAR worden ingezet door uiteenlopende bedrijven. Vaak organisaties die mooie en bijzondere beurzen en evenementen organiseren. Af en toe valt zo’n evenement extra op vanwege het speciale karakter, vanwege een prettige samenwerking of zoals in dit geval beide. Wij vroegen onze contactpersoon Kevin de Vries van Scouting naar zijn ervaring met de inzet van twee 15M2 LED-schermen van TVKAR die werden ingezet bij het evenement Roverway van zaterdag 28 juli tot donderdag 2 augustus. En het 20M2 scherm bij de sluiting van het grote waterscouting evenement Nawaka op dinsdag 14 augustus.

Wat zijn Scouting Nederland en de evenementen Roverway en Nawaka?

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Roverway

In de zomer van 2018 organiseerde Scouting Nederland het roverscoutsevenement Roverway. Ongeveer 3000 roverscouts tussen de 16 en 22 jaar uit heel Europa kwamen naar Scoutinglandgoed Zeewolde om daar een fantastisch kamp te beleven.

“Voor Roverway lieten we op 2 schermen van 15m2 tijdens een aantal shows vertalingen zien van wat er op het podium in het Nederlands gezegd werd. Er waren talloze nationaliteiten aanwezig bij dit evenement, en met de TVKar konden we de Engelse, Duitse en Franse vertaling meegeven zodat iedereen kon meelezen. Verder zonden we livestreams uit met andere locaties op het terrein en was het een onderdeel van de opening in Den Haag. Bij de sluiting werd er een aftermovie van het evenement getoond op de schermen.”

Nawaka

Nawaka is een 10-daags nationaal waterkamp voor alle jeugdleden en begeleiding van waterscouting binnen Scouting Nederland. Het wordt eens in de vier jaar gehouden en er komen 5000 jeugddeelnemers op af.

“Bij Nawaka werd er bij de sluiting gebruik gemaakt van de TVKar van 24m2. Tijdens deze sluiting integreerde de schermen volledig met een hele grote lichtshow in combinatie met vuurwerk. Verder waren er 2 VJ’s die de LED-schermen gebruikte om de beleving van de show nog meer glans te geven.”

Waarom LED-schermen gebruiken bij deze evenementen?

 “Scouting Nederland is zich vanzelfsprekend zeer bewust van het milieu en het klimaat en streeft energiezuinigheid na. Het was daarom geen moeilijke keuze om voor de LED-schermen te kiezen van TVKar. Daarnaast werkt een normaal scherm met beamer niet goed overdag en staat de TVKar binnen 20 minuten, wat veel logistiek voordeel oplevert.” 

Is dat gelukt? Zo ja, wat heeft het de evenementen éxtra opgeleverd?

”Het was de derde keer dat Scouting Nederland TVKar inzette om meer glans te geven aan de evenementen, en iedere keer wordt de doelstelling meer dan gehaald. De inzet van LED-schermen is dé manier om zo’n grote groep jongeren tegelijkertijd in verschillende talen aan te spreken. Verder is de TVKar in een handomdraai te demonteren, wat zeer van pas kwam bij de flinke storm die tijdens Nawaka Zeewolde aandeed.”

Waarom hebben jullie voor TVKar gekozen? / Zou je TVKar aanraden.

 “Vanwege de eerdere samenwerking en de persoonlijke service gaat het contact tussen Scouting Nederland en TVKar altijd goed. De eigenaar Jan is een zeer betrokken persoon die ook begaand is met Scouting. Verder begrijpt TVKar dat Scouting Nederland een ontzettend professionele organisatie is en dat vertrouwen doet de samenwerking zeer goed. Verder hebben we de TVKar ook gekozen vanwege de lage prijs, waardoor we het overige geld in andere delen van het evenement konden investeren. “

Ook klant van TVKar?
Heb je binnenkort een stand op een evenement of beurs? Wil je meer weten over onze producten? Bekijk ze hier en neem contact met ons op.

Recent Posts

Partners

We werken overal in Nederland

Start typing and press Enter to search

Opera Sing a Long Den BoschKoningsdag 2019